Afwerking van vloeren: olie of lak?

Een houten vloer kan op verschillende manieren afgewerkt. Ook is het mogelijk de vloer voordat hij wordt geolied of gelakt speciaal te bewerken. Vandaag meer informatie over de soort afwerking. In het volgende deel gaan we nader in op speciale bewerkingen van onze vloeren.

Onzichtbare olie

Een afwerking met hardwaxolie wordt het meest gekozen voor een eiken vloer. De natuurlijke uitstraling van het eiken blijft zo intact, waarmee de vloer past in het hedendaagse interieur. De trend is om te kiezen voor een matte olie; Easy Floors heeft zelfs een hardwaxolie ontwikkeld die ultramat is, helemaal in lijn met wat past in het hedendaagse interieur. Met die Andere trend is om te kiezen voor een afwerking waarbij het uiterlijk van het hout niet verandert door de afwerking. Ook dat kan met onze onzichtbare olie. De vloer is zo wel beschermd, maar ziet eruit alsof hij onbehandeld is. Kleur Iedere vloer is naturel af te werken, maar door kleurpigmenten aan de olie toe te voegen is de vloer in verschillende wit-, grijs-, bruin- en bijvoorbeeld zwarttinten te krijgen. In de regel wordt eerst een hardwaxolie op kleur aangebracht, waarna er vervolgens nog een transparante topcoat volgt. Zo voorkom je dat je de kleur van de vloer afloopt.

Krassen

Voordeel van een met hardwaxolie behandelde vloer is dat beschadigingen en kleine krassen eenvoudig bij te werken zijn met een onderhoudsolie. Hiervoor heeft Easy Floors een speciale onderhoudssets. In dat pakket zit ook een reinigingsmiddel waarmee u voorkomt dat u de vloer aantast bij schoonmaken van de vloer..

Lak

Een afwerking met (onzichtbare) matte, zijde- of hoogglans lak is ook mogelijk. Door deze harde lak is de vloer goed beschermd tegen water en vuil en bovendien is een gelakte vloer eenvoudig schoon te maken. Nadeel van zo’n afwerking is dat beschadigingen, bijvoorbeeld door looppaden, niet plaatselijk bij te werken zijn. In het geval van krassen of beschadigingen moet de hele vloer geschuurd en vervolgens weer gelakt worden.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.