Barnwood: hout met een verhaal

Met een wandbekleding van barnwood haal je hout met een verhaal in huis. De karakteristieke planken zorgen voor een warme en unieke look en feel in huis, kantoor, winkel of horecazaak. En barnwood past in elk interieur: de planken kunnen prima gecombineerd worden met een modern interieur van staal en beton, maar net zo goed met een vintagestijl.

 

Oude schuren

Het eiken dat Easy Floors voor haar vloeren gebruikt is afkomstig uit Oost-Europa. Op zoek naar de mooiste eiken voor onze vloeren zijn we nogal eens in Oost-Europa te vinden. Onderweg in bijvoorbeeld de Oekraïne of Litouwen zijn er in het landschap regelmatig schuren te zien. Die schuren, barns, staan er vaak al tientallen jaren en zijn gemaakt van onverwoestbaar hout. Toen we weer eens een vervallen schuur in een wat desolaat landschap in het oog kregen, kwam het idee naar boven om iets met dat hout te gaan doen. Van het stoere en doorleefde barnwood zijn immers prachtige dingen te maken. Met een lokale boer sloten we een mooie deal: wij het oude hout en in ruil daarvoor nieuwe FSC-gecertificeerde planken voor de boer, die daarmee een nieuwe schuur kan bouwen die er weer jaren tegenaan kan.

Ruilen

In de loop der tijd breidde die samenwerking met de lokale bevolking zich uit en werd de stapel barnwood op ons terrein steeds hoger. Tijd dus om daar iets aan te doen. Inmiddels verwerken we we de planken tot wandbekleding. We maken de planken schoon, ontdoen ze van mos en halen de spijkers eruit. Vervolgens schaven we de onderzijde van de planken, zagen we de lange zijden recht waarna we die grijs beitsen. Ook aan de kopse kanten worden de planken strak gezaagd. De planken moeten immers wel handig en passend te monteren zijn.

Duurzaam

Het barnwood dat Easy Floors verwerkt tot wandbekleding is tot 100 jaar oud en door weer en wind getekend. Bijzonder is dat iedere plank anders is en dat er een zeker reliëf in de planken zit. Daarnaast is barnwood 100 procent duurzaam en ecologisch. Het krijgt een tweede leven, cradle-to-cradle dus. Het barnwood van Easy Floors heeft een wisselende breedte van 10 tot 22 cm, de lengte varieert van 70 tot 300 cm en de planken zijn circa 20 mm dik.

En natuurlijk is er van het barnwoord nog meer moois te maken: tafels, kubussen en andere meubels. Ook voor dat hout kun je bij Easy Floors terecht.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.