De richting van de vloer

Als we bij klanten thuis komen om de vloer in te meten en bijvoorbeeld de ondervloer te inspecteren, krijgen we nogal eens de vraag in welke richting de planken gelegd moeten worden. Het antwoord op die vraag is dat de keuze van die richting met name afhangt van je persoonlijke smaak.

 

Over het algemeen wordt de vloer in de lengte gelegd, in dezelfde richting als de belangrijkste lichtbron, bijvoorbeeld een raam of tuindeuren. Ook kan worden uitgegaan van de looprichting in huis; de planken worden dan met die richting mee gelegd.

Als je een smalle ruimte hebt, zorgt het leggen van de vloer in de breedte ervoor dat de kamer breder lijkt. Wil je juist meer diepte in een kortere kamer, dan leg je de planken in de lengte. Andere optie is om de vloerdelen diagonaal te plaatsen, in een hoek van 45 graden. Dat geeft het effect dat de ruimte groter oogt.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.