De visgraat: hippe vloer met traditie

Ouderwets? Misschien, want een visgraat vloer dateert uit de 16e eeuw. Toen werd zo’n vloer gelegd in statige paleizen en kastelen in met name Frankrijk. Hip? Zeker, want de visgraat vloer is helemaal in en past in interieur. Niet alleen in deftige woningen, maar ook in moderne en eigentijdse huizen.

Bij een visgraat vloer zijn de alle planken even lang en even breed en worden ze in een symmetrisch patroon gelegd in de vorm van een vissengraat. Tegenwoordig wordt er vooral voor gekozen om het hele patroon tot aan de muren door te leggen; vroeger werd er een rand langs de muren gelegd. Nog een verschil is dat bij een traditionele visgraat de plankjes op de vloer werden gespijkerd. Na het leggen werden de minuscule spijkergaatjes dichtgestopt en werd de hele vloer geschuurd en afgewerkt met bijvoorbeeld olie. Een intensieve klus dus.

Vandaag de dag is het niet meer nodig om de vloer te spijkeren: Easy Floors levert zogenaamde semi-tapis planken van 11 mm dik. Hierbij is een toplaag van 3 mm eiken verlijmd op watervast berken multiplex. Alle planken zijn voorzien van mes en groef die door een computergestuurde frees zijn aangebracht; hierdoor zijn de planken op en top maatvast. Ander voordeel is dat de planken al kant-en-klaar zijn afgewerkt met hardwaxolie. De vloer is zo direct na het leggen beloopbaar. En, door de dikte van 11 mm, is de visgraat perfect geschikt voor vloerverwarming, omdat het rendement door die dikte optimaal is.

De visgraat vloer van Easy Floors is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 70 x 490 mm, 120 x 600 mm en voor een grote ruimte is er de ‘Walvis’-variant van 180 x 900 mm. In en dikte van 16 mm is een visgraat ook leverbaar in de afmeting 140 x 700 mm. Ook als het gaat om de sortering en afwerking is er van alles mogelijk: met noesten voor een wat rustiekere sfeer of juist zonder noesten voor een hele strakke uitstraling. Als afwerking is er de keuze uit talloze kleuren hardwaxolie, maar ook een gelakte variant is mogelijk.

Door de exclusieve uitstraling wordt een visgraat vloer al snel als kostbaar gezien. Dat valt reuze mee: de prijs komt aardig in de buurt van een vloer van eiken multiplanken. Het leggen - vast verlijmen - van de visgraat vloer is wel een klus die door een erkende parketteur moet worden uitgevoerd.

Wilt u meer informatie over onze visgraat vloeren, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.