Designen met Easy Floors

Regelmatig werkt Easy Floors samen met interieurarchitecten. Het kan dan gaan om de inrichting van een woning, maar bijvoorbeeld ook een kantoorruimte. Meekijken over de schouder van de designer is een leuk en boeiend proces. In deze blog doen we er verslag over.

Een designer die een ruimte moet inrichten gaat aan de slag met drie zaken: kleur, materiaal en vorm. Klopt een designer bij ons aan dan is een materiaal waar hij voor kiest natuurlijk hout. We zijn immers een bedrijf in houten vloeren. Een belangrijke reden om voor hout te kiezen, is dat hout ‘leeft’. Met hout haal je de natuur in huis en daarnaast zorgt hout voor warmte. Zo voorkom je dat het interieur te kil wordt, zeker bij een strak en minimalistisch design. Het combineren van beton, ruwe stenen en staal met een eiken vloer zorgt voor een mooi contrast en geeft een ruimte een prettige en rustige sfeer.

Vloer als meubelstuk

In feite is de vloer het meest zichtbare meubelstuk in een ruimte. Bij het kiezen van de juiste vloer, moet dan ook niet over een nacht ijs worden gegaan. De breedte en lengte van de planken, de afwerking ervan en met name de kleur zijn bepalend voor het gevoel dat de ruimte uitstraalt. In een strak design is een eiken vloer met een zo natuurlijk mogelijke look of een wit getinte vloer een goede optie, terwijl bij een wat meer traditionele inrichting een donker gekleurde vloer mooi past.

Wandbekleding

Trend die designers signaleren is dat ook voor wanden steeds vaker hout wordt gekozen. Door  een wand te bekleden met hetzelfde hout als de vloer creëer je eenheid in een ruimte. Aan de andere kant levert een wand van bijvoorbeeld gerecycled hout - barnwood - een mooi contrast op met een strakke vloer. Ook door middel van verschillende kleuren kun je dat contrast tussen vloer en wand aanbrengen. Daarbij kun je ook mooi spelen met het lijnenspel van de vloer en de wand. Zo kun je een lange wand accentueren door de planken horizontaal te plaatsen. Bij het leggen van de vloer is logisch dat je kiest voor het patroon waarbij de richting waarin je kijkt met de lijnen meegaat; zo creëer je de meeste ‘ruimte’.

Duurzaamheid

Voor Easy Floors zijn duurzaamheid en aandacht voor het milieu vanzelfsprekend. Zo is al ons eiken afkomstig uit bossen die op een verantwoorde manier beheerd zijn. Dus geen illegale houtkap en een nieuwe eik voor iedere boom die gekapt is. Ook worden er bij de productie van onze multiplanken geen schadelijke stoffen gebruikt, zoals formaldehyde en oplosmiddelen uit lijm. Daarmee zijn onze vloeren veilig voor mens, dier en milieu. Sterker nog, de strengste norm in Europa als het gaat om formaldehyde is het Franse A+: volgens die norm met het gehalte formaldehyde lager zijn dan 0,01 mg/m3. Uit een recente test van Eurofins (een onafhankelijk bureau dat milieuanalyses uitvoert in meer dan 50 landen) scoorde de vloeren van Easy Floors met 0,0054 mg/m3 zelfs nog beter.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.