Duurzaam produceren

De natuur vormt de basis voor onze eiken houten vloeren. Logisch dus dat wij duurzaamheid en aandacht voor het milieu hoog in het vaandel hebben staan. In deze blog vertellen we hoe zuinig Easy Floors op de omgeving is en hoe we verantwoord omgaan met grondstoffen.

Veilig voor mens, dier en milieu

Onze eiken houten vloeren zijn gemaakt van 100 procent natuurlijk hout. En al onze vloeren zijn vriendelijk voor mens, dier en milieu: bij de productie ervan worden geen schadelijke vluchtige stoffen gebruikt, zoals oplosmiddelen uit lijm of formaldehyde. Daarmee voldoen de vloeren aan de strengste Europese normen. Ook de verschillende soorten olie die wij gebruiken om onze vloeren af te werken zijn volkomen veilig. Door de milieuvriendelijke productie en afwerking zijn de vloeren van Easy Floors dus prima bruikbaar in kinderkamers en kinderdagverblijven.

Geen illegale houtkap

Naast milieuvriendelijk speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij onze vloeren. Zo werken we met hout dat afkomstig is uit bossen die verantwoord beheerd zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen sprake is van illegale houtkap en dat er jonge aanplant terugkomt voor gekapte bomen. Hiervoor heeft Easy Floors het FSC-keurmerk ontvangen. Dat FSC-keurmerk bevat ook een sociale component: het bosbeheer moet er ook voor zorgen dat de sociaal-economische omstandigheden van de lokale bevolking beter worden. FSC staat dus voor meer dan het milieu alleen.

Zaagsel

Onze fabriek staat in Litouwen. En de winters daar zijn behoorlijk fris: temperaturen van 20 graden onder nul zijn zeker niet ongewoon. Om de fabriek te verwarmen gebruiken we het zaagsel dat vrijkomt bij het zagen van de planken. Zo dragen we een steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Verder gaan we duurzaam om met het hout dat overblijft bij het maken van de vloeren. Dat ‘afval’ krijgt in de vorm van plinten en meubelaccessoires een tweede leven.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.