Easy Floors: duurzaam en verantwoord

Wij vinden het vanzelfsprekend dat we verantwoord omgaan met onze grondstoffen; er is immers maar een aarde. Ook moeten onze vloeren 100% veilig zijn voor mens, dier en milieu. En daarnaast willen we graag mensen laten participeren in onze maatschappij. Hieronder leggen we uit op welke manier we dat voor elkaar proberen te krijgen.

Al onze grondstoffen komen uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee leveren we vloeren die gecertificeerd zijn met het FSC-keurmerk. Die vraag naar eiken neemt trouwens sterk toe, maar door multiplanken te maken kunnen we meer doen met minder eiken: voor een multiplank is tot vier keer minder eiken nodig dan voor een massieve eiken planken. Dat betekent gelukkig niet dat de multiplanken een minder lange levensduur hebben: onze multiplanken kunnen drie tot vier keer worden geschuurd. Daarmee gaan ze een leven lang mee.

 

‘Afval’

Duurzaam produceren doen we ook door onze fabriek te verwarmen met het zaagsel dat vrijkomt bij het zagen van planken. En hout dat overblijft verwerken we tot plinten en meubelaccessoires. Zo geven we ‘afval’ een tweede leven.

 

100% safe

Onze multiplanken zijn veilig voor mens, dier en milieu. Dat betekent dat er amper vluchtige stoffen en formaldehyde in onze planken zitten. De Europese E1-norm staat 0,15 mg/m3 formaldehyde toe; de Franse norm is met 0,01 mg/m3 veel strenger. Onze vloeren zijn getest door Eurofins en bevatten slechts 0,0054 mg/m3 formaldehyde. Daarmee zijn onze vloeren 100% safe.

 

Meedoen

Onze vakmensen maken Easy Floors, letterlijk en figuurlijk. Onder die vaklui zijn ook mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Wij willen die collega’s graag werkervaring laten opdoen om. Ook zij verdienen tenslotte een plek in onze samenleving.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.