Een Easy Floor maken: hoe gebeurt dat?

Easy Floors produceert al haar houten vloeren van A tot Z in eigen beheer. Dat betekent dat we de stammen zelf inkopen en in onze eigen fabriek de vloer produceren tot en met de afwerking daarvan. De combinatie van ervaring, vakmanschap en hightech zorgt ervoor dat Easy Floors perfecte houten vloeren produceert.

 

Voordat de vloer geïnstalleerd kan worden is er al heel wat met de planken gebeurd. In twee afleveringen leest u hoe de vloeren van Easy Floors geproduceerd worden. Vandaag het inkopen van de stammen, het zagen ervan en drogen van het hout.

De beste stammen

Het begint met het inkopen van de grondstof, de stammen. In Europese bossen, en dan met name in de Oekraïne en de Baltische staten, zoeken we de mooiste en beste eiken. Het eiken uit de Oekraïne staat bekend om zijn trage en gelijkmatige groei. Dat zorgt voor een stam met weinig spanning, wat de kwaliteit en stabiliteit van de uiteindelijke vloer ten goede komt. Bij het inkopen van de bomen telt ook het milieu. De grondstoffen die Easy Floors koopt, voldoen aan het FSC-keurmerk. Dat internationale keurmerk betekent dat het hout afkomstig uit is een bos dat op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en economie goed is beheerd.

Toplagen zagen

Volgende stap in het productieproces is het zagen van de stammen. Easy Floors doet dat op een speciale manier: wij zagen de lamellen (zeg maar de toplagen) vers uit de nog natte stammen. Andere producenten zagen de lamellen uit gedroogde stammen. Dat is inderdaad rendabeler dan de methode van Easy Floors, maar dat zagen uit gedroogd hout zorgt ook voor kleurverschillen en scheurtjes in de lamel. De versgezaagde lamellen van Easy Floors zijn zo’n 7 mm dik en worden vervolgens teruggeschaafd en geschuurd naar 4 mm. Door vers te zagen werken de lamellen van Easy Floors minder en is de kleur egaler.

Rustig drogen

Daarna is het zaak de lamellen te drogen. Dat gebeurt in droogkamers. Belangrijk is dat dat drogen niet te snel gaat, dat veroorzaakt scheuren en kleurverschillen. Easy Floors droogt de toplagen volgens een rustig schema, waarbij dankzij moderne apparatuur de temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig kan worden geregeld. Het stoken van de droogkamers gebeurt met zaagsel uit de fabriek. Zo dragen we ook bij aan een duurzaam geproduceerde vloer.

Tot zover de eerste aflevering over het produceren van een Easy Floor. Volgende week deel 2.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.