Een eiken vloer in de keuken

In woningen waar de kamer en de keuken als het ware in elkaar overlopen, is het mooi om voor één soort vloer te kiezen. De vraag is of dat kan, omdat er onzekerheid bestaat of eiken hout geschikt is als vloer in de keuken. Een eiken vloer in de keuken is geen enkel probleem, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

In veel woningen in de keuken het middelpunt van het huis. Er wordt gekookt, gegeten en mensen komen in de keuken samen. Dat betekent dat de vloer in de keuken intensiever wordt gebruikt dan op andere plekken in huis. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een houtsoort die wel een stootje kan hebben. Eiken is prima geschikt om ook in de keuken te leggen, omdat het een harde houtsoort is en derhalve goed bestand is tegen slijtage. De hardheid van een houtsoort wordt uitgedrukt in ‘Janka’. Bij de Janka-test wordt bepaald hoeveel kracht in kilogram nodig is om een gladde stalen bol met een diameter van 11,824 mm tot halverwege in het hout te drukken (dus 5,907 mm). Eiken heeft dan een hardheid van 6280 en is daarmee veel harder dan bijvoorbeeld grenen (2670) en teak (4450).

Afwerking
Onze eiken houten vloeren kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt: met olie of met lak. Voordeel van een met olie afgewerkte vloer is dat de olie goed doordringt in het eiken hout, waardoor de vloer goed beschermd is tegen vloeistoffen. Ander voordeel is dat gebruikssporen die na verloop van tijd optreden eenvoudig zijn te behandelen met onze onderhoudsolie. Het volstaat dan wat olie met behulp van een doek in te wrijven op de plank en vervolgens met een schone doek na te wrijven, zodat overtollige olie wordt verwijderd. Al onze multiplanken worden in onze eigen fabriek machinaal voorzien van twee lagen olie: een kleurolie in de kleur die u wenst en vervolgens een transparante laag hardwax om de kleur en de plank optimaal te beschermen. Daarmee is de vloer direct na installatie klaar voor gebruik.

Uitstraling
Een eiken vloer in de keuken is dus prima mogelijk. Daarbij kunt u zelf bepalen wat de breedte van de multiplanken moet zijn: een plank van 18 cm breed of toch liever een breedte van 22 of 26 cm. Ook zijn er talloze opties in de uitstraling van het eiken, bijvoorbeeld een super strakke uitstraling met planken zonder noesten of juist een levendige sfeer waarbij het eiken grote noesten mag bevatten. Goed om te weten is dat Easy Floors standaard lange lengtes multiplanken levert, waarbij circa 80% van de planken voor een vloer een lengte heeft van 2 tot 2.4 meter. Moet het een tikje langer zijn dan kan dat: 3 meter of langer is voor ons geen probleem.

Wilt u onze vloeren in het echt zien? Vraag dan een gratis staal aan of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.