Een houten vloer in een appartement? Geen probleem!

Een houten vloer in een appartement? ‘Dat kan toch niet, daar hebben de buren last van’, is een veelgehoorde reactie. Nee hoor. Als de houten vloer op de juiste manier is gelegd, horen de onderburen niets van de houten vloer van de bovenbewoner.

Op de juiste manier gelegd betekent dat het contactgeluid naar de onderburen gereduceerd moet worden. De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft die grens op 10 dB gesteld. Dat houdt in dat het contactgeluid richting de onderburen niet meer dan 10 dB mag zijn. Het kan voorkomen dat de Vereniging van Eigenaren (VvE) of bijvoorbeeld de woningcorporatie wat zwaardere eisen stelt. Zorg ervoor dat u hierover goed geïnformeerd bent en doe hierover navraag, voordat u de houten vloer aanschaft.

Zwevend leggen
Als de houten vloer in het appartement wordt gelegd, zal dat altijd zwevend zijn. De vloer wordt dan niet vast verlijmd op de (cement)dekvloer. Om te voldoen aan de 10 dB-norm is de ondervloer van essentieel belang. Deze ondervloer die op de bestaande vloer van het appartement wordt gelegd met daar weer op de houten vloerdelen, vermindert immers het geluid van het lopen over de houten vloer. Daarbij is het van belangrijk een ondervloer te kiezen die gekeurd is, door TNO of TÜV. De VvE zal u ook verplichten voor een dergelijke ondervloer te kiezen. Bij zo’n goedgekeurde ondervloer krijgt u ook een certificaat, waarop vermeld staat dat deze voldoet aan de 10 dB-norm.

Wilt u meer weten over een houten vloer in een appartement, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.