Een rustieke eiken vloer: puur natuur

Favoriet bij de Nederlanders is de rustieke eiken houten vloer. Niet verwonderlijk, want met een rustieke houten vloer haal je de natuur je huis in.

Kenmerkend voor de rustieke eiken vloer zijn de noesten die in de plank zitten. Die zorgen voor een levendige, natuurlijke en warme uitstraling. Veel mensen kiezen dan ook bewust voor zo’n rustiek vloer, omdat hierin het karakter van het hout in zijn puurste vorm naar voren komt. Bijkomend pluspunt is dat een rustieke vloer de voordeligste houten vloer is: al vanaf 38,50 euro haal je een compleet afgewerkte en geoliede vloer in huis.

Houtstructuur

Standaard worden de eiken vloerdelen van Easy Floors geschuurd en geborsteld. Bij het borstelen van de planken worden de zachtere delen van de houtnerf deels uitgeborsteld. Resultaat is dat de houtstructuur beter zichtbaar wordt en er wat reliëf in de plank komt. Ook dit draagt bij aan de natuurlijke sfeer van de vloer.

Zwart stopsel

De open noesten in de plank worden vanzelfsprekend gevuld. Dat kan met stopsel in de kleur van de vloer zelf, zodat de noesten minder opvallen. Aan de andere kant is het ook mogelijk de noesten met zwart stopsel te vullen. Samen met een bepaalde kleur voor de afwerking (hardwax) kan dat een prachtig effect hebben. Bijzonder mooi is onze afwerking ‘Woodlook’ in combinatie met dat zwart stopsel . Met deze afwerking lijkt het alsof de plank onbehandeld is (wat natuurlijk niet zo is; hij is op-en-top beschermd) en komt de natuurlijke kleur van het eiken rechtstreeks de woning in, terwijl de zwart gestopte noesten een rauw tintje aan de vloer geven. Heel mooi in een woning met een industriële sfeer.  

Sorteringen

Heb je toch liever een vloer met minder noesten of wil je een super strakke vloer, ook dat kan. Voor iedere sfeer hebben we de juiste sortering. Daarbij geldt wel hoe ‘schoner’ de plank is, hoe kostbaarder de vloer wordt. Voor onze ‘Select’-sortering die super strak is, halen we gemiddeld 4 tot 5 planken uit een boom, veel minder dan bij een rustieke vloer. Vandaar dat prijsverschil.

Interesse? Wij sturen u graag een gratis sample toe. een mailtje naar info@easyfloors.nl is voldoende.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.