Een vloer op maat

Als je besluit een nieuwe eiken houten vloer aan te schaffen wil je natuurlijk dat die vloer van topkwaliteit is. Van onze klanten krijgen we dan ook regelmatig de vraag wat een goede houten vloer is. Onze multiplanken zijn van de beste kwaliteit door de grondstoffen die we gebruiken, maar ook de manier waarop we onze vloeren produceren in onze eigen fabriek speelt een belangrijke rol.

Easy Floors maakt de vloer waarvan jij warm wordt:

1. Al onze vloeren worden op specificatie van de klant gemaakt, dus geen massaproductie

2. Elk onderdeel van de vloer kunnen we op maat maken, bijvoorbeeld de afmeting, uitstraling van het eiken, oppervlakte (geschuurd, geborsteld, geschaafd, verouderd) en afwerking (kleur) op maat

3. Verschillende breedtes, variërend van 10 tot 30 cm

4. Verschillende lengtes, een plankenvloer bestaat bij Easy Floors uit circa 80% lengtes van 1,80 cm of langer (bij collegaproducenten zijn de lengtes veelal korter)

5. Verschillende patronen mogelijk: plankenpatroon in een vaste of wisselende breedte, visgraat en Hongaarse punt

6. Garantie 15 jaar

 
Multiplank
Eerst maar even uitleggen wat een multiplank is. Een multiplank, ook wel duoplank genoemd, is een plank die uit twee lagen bestaat: een onderlaag (drager) en een massief eiken toplaag (4 mm). Een goede multiplank begint met de goede grondstoffen. De onderlaag van onze vloeren is watervast verlijmd berken (dus geen osb of vuren) van zeven lagen die kruislings zijn verlijmd. Daarmee is de werking van de uiteindelijke vloer geminimaliseerd. Dat betekent dat de vloer vrijwel niet krimpt of zwelt en dat de houten vloer zelfs op vloerverwarming kan worden geïnstalleerd.

Grondstoffen
Voor de toplaag van onze multiplanken gebruiken we uitsluitend Europees eiken. Dat is sterk en duurzaam. Die eiken toplaag van onze multiplanken is op een unieke manier bewerkt. We zagen die toplagen namelijk uit nog natte stammen en drogen die verse toplagen daarna langzaam in computergestuurde droogkamers. Eenmaal gedroogd worden de toplagen exact op dikte en breedte gekalibreerd. Door deze productiewijze zijn de toplagen vrij van spanning en zijn onze klanten er zeker van dat er later geen scheurtjes in de toplagen ontstaan of dat de toplagen loskomen van het berken multiplex; dat kan namelijk gebeuren als de toplaag niet volledig vlak is en daardoor de lijm niet overal goed heeft kunnen hechten. Het zagen van de toplagen uit nog natte stammen heeft als bijkomend voordeel dat de kleur van het eiken egaler is. De vloer heeft daardoor minder kleurverschillen en dus een mooiere uitstraling.

Volgende stap in het productieproces is het onder hoge druk verlijmen van de eiken toplagen op het berken multiplex. Daarna wordt de multiplank machinaal geschuurd, licht geborsteld en worden de planken voorzien van mes en groef. Machinaal wordt de plank tenslotte voorzien van twee lagen hardwax olie: een kleurolie en een transparante beschermlaag van (matte) hardwax. Die transparante laag is belangrijk omdat je zo de kleur niet van de plank afloopt als de vloer gelegd is.

Duurzaam
Onze multiplanken gaan een leven lang mee. Zelfs bij het meerdere keren schuren van de vloer -waarbij je er per keer zo’n 0,6 - 0,7 mm afschuurt - gaat de vloer minimaal zo’n 50 jaar mee. Ben je de kleur beu, dan hoef je dus niet de hele vloer te vervangen. Schuren en een nieuwe laag kleurolie is dan voldoende om een andere uitstraling te krijgen. Ook in een ander opzicht zijn onze vloeren duurzaam: al ons eiken heeft het FSC-keurmerk. Het eiken komt uit verantwoord beheerde bossen: dat betekent geen illegale houtkap en jonge aanplant voor elke gekapte boom. Verder zijn alle vloeren van Easy Floors vriendelijk voor mens, dier en milieu. Onze componenten bevatten geen schadelijke stoffen, zoals oplosmiddelen uit lijm en ook onze oliën zijn volkomen veilig.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.