Een vloer van multiplanken, de beste keus

Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren op de markt: van massief hout, multiplanken, lamelparket en bijvoorbeeld tapis. Voor de gemiddelde consument is het lastig om te zien wat de verschillen tussen die soorten zijn; het zijn immers allemaal houten vloeren. Wat is de beste houten vloer, is dan ook een vraag die vaak aan ons gesteld wordt.

Om maar meteen het antwoord te geven: de beste houten vloer is zonder twijfel de multiplank, zowel als het gaat om prijs/kwaliteit, levensduur, installatie en functionaliteit. Dat vraagt natuurlijk om een nadere toelichting.

1. Een multiplank is een samengestelde vloer die bestaat uit twee lagen: een onderlaag van watervast kruislings verlijmd berken multiplex (12 mm) met daarop een toplaag van eiken (4 mm). Door deze opbouw is de vloer stabiel en werkt hij niet of nauwelijks. Wisseling in de temperatuur en luchtvochtigheid hebben dus amper invloed op de multiplank. Daardoor is de vloer prima geschikt voor toepassing op vloerverwarming. Een massieve vloer is dat niet. Die zet uit of krimpt juist door veranderingen in de temperatuur en luchtvochtigheid als hij niet verspijkerd en verlijmd wordt bevestigd. De vloer komt dan bol te staan of er komen naden tussen de planken.

2. Multiplanken geven door de hogere dichtheid de warmte van de vloerverwarming sneller door dan massieve planken en houden de warmte ook langer vast. Bij een vloer van multiplanken is het rendement van de vloerverwarming dus prima.

3. De tweelaagse opbouw van een multiplank zorgt ervoor dat de planken direct verlijmd kunnen worden op de zandcementvloer. Bij een massieve plank is altijd een tussenvloer nodig, waarop de massieve delen verspijkerd en verlijmd moeten worden. Dat zorgt natuurlijk voor hogere materiaal- en legkosten. Een vloer van multiplanken kan ook zwevend worden gelegd, ook op vloerverwarming; bij een massieve vloer is dat geen optie (krimpen en zwellen). Zwevend leggen is prima zelf te doen en daarmee een kostenvriendelijke oplossing.

4. Een Nederlander schuurt zijn vloer gemiddeld 1 keer in de tien jaar. Door de dikte van de toplaag van 4 mm is de vloer meerdere keren te schuren. Een Easy Floor gaat dus een leven lang mee.

5. Een vloer van multiplanken is praktisch in gebruik. Easy Floors werkt alle vloeren machinaal af met twee lagen hardwaxolie. Direct na het leggen is de vloer dus belastbaar. Wel zo handig om niet de hele ruimte leeg te hoeven halen

6. Op een houten vloer van Easy Floors krijgt de klant tien jaar garantie, ook bij gebruik op vloerverwarming.

Al met al heeft een vloer van multiplanken alleen maar pluspunten. Wilt u meer informatie over de vloeren van Easy Floors neem dan gerust contact met ons op.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.