Een vloer zonder problemen

Als het gaat om een eiken houten vloer, denken veel mensen aan massieve houten planken. Dat is overigens niet zo gek, omdat in het verleden massief hout de klok sloeg bij houten vloeren. Aan massieve vloeren zitten echter flink wat nadelen. De multiplank rekent met deze nadelen af.

Kieren tussen de planken in de winter of een vloer die heel erg uitzet, zo erg dat de hele vloer eruit klapt. Het zijn stuk voor stuk bekende problemen van een massief houten vloer. De oorzaak van die kieren en het werken van de vloer is het wisselen van de temperatuur en schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid. In de zomer bijvoorbeeld staat de verwarming uit en staan ramen en deuren vaak open. Het huis wordt in deze periode wat vochtiger en de massieve planken nemen dat vocht op. Gevolg is dat de planken in de breedte gaan uitzetten. Als de vloer te strak gelegd is, dus met te weinig ruimte om te werken bij de muren, kan de vloer geen kant meer op en gaan de planken bol staan, waardoor de vloer los komt te liggen van de ondervloer of bijvoorbeeld deuren niet meer open en dicht gaan. In de herfst en winter gebeurt precies het omgekeerde: de verwarming gaat aan en het wordt wat droger in huis. Gevolg: de houten vloer krimpt, waardoor er kieren tussen de planken komen. Geen fraai gezicht natuurlijk.

Voordelen multiplank
Massief hout werkt dus. Het leggen van een massieve vloer op vloerverwarming kan dus eigenlijk niet. Door de vloerverwarming wordt de vloer blootgesteld aan temperatuurwisselingen en omdat de planken van onderuit worden opgewarmd gaan ze bol staan. De multiplank maakt aan al deze problemen een eind. Een multiplank is opgebouwd uit twee lagen: een onderlaag van watervast berken multiplex en een eiken toplaag van massief eiken. De onderlaag van berken is kruislings verlijmd. Zo worden spanningen opgevangen en werkt een multiplank niet. Een eiken multiplank is dan ook prima geschikt voor installatie op vloerverwarming. Ander voordeel is dat als de vloer is gelegd er optisch geen verschil is met een massief eiken vloer. Nog een pluspunt is dat er minder eiken nodig zijn om een vloer van multiplanken te maken. Zo wordt er zuinig omgesprongen met het milieu.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.