Ga voor de visgraat

Het klinkt misschien wat oubollig, ‘een visgraatvloer’. En hoewel de visgraat een lange geschiedenis heeft, is een eiken vloer in een visgraatpatroon helemaal hip.

De afgelopen periode hebben we heel klanten blij gemaakt met een eiken visgraatvloer. Als we vragen aan klanten wat de reden is dat ze voor een visgraatpatroon kiezen is het antwoord dat een visgraat klasse uitstraalt, iets anders is dan een rechttoe-rechtaan patroon en dat de visgraat een warme sfeer geeft aan de woning. Ook het antwoord dat de visgraat afhankelijk van de lichtinval in de ruimte en de plek waar je staat, telkens een ander beeld laat zien, wordt genoemd. Natuurlijk kunnen we ons aansluiten bij de mening van onze klant, want de mogelijkheden in een visgraatvloer zijn onbeperkt.

Afmeting en sortering
De uitstraling van de visgraat wordt voor een belangrijk deel bepaald door de afmeting van de planken. Veel klanten kiezen voor een visgraat van 14 x 70 cm, 18 x 72 cm of 18 x 90 cm, maar ook een groter formaat is geen probleem, zoals 22 x 88 cm of 26 x 120 cm. Natuurlijk wordt de sfeer van de visgraatvloer ook bepaald door de sortering van het eiken. Voor een heel strak effect is er een sortering die vrijwel zonder noesten en kleurverschillen is (Nature). Wil je een wat ruigere, levendige look dan is onze Robuust de juiste plank; deze heeft noesten tot circa 6 cm.

Kleur
Om jouw gedroomde visgraatvloer in huis te halen, is ook de kleur van de afwerking van belang. We hebben een breed pallet aan verschillende kleuren hardwaxolie. Een lichte vloer past prima in een ruimte met kleurrijke meubels waarin veel daglicht binnenkomt. Een grijs getinte vloer komt goed tot zijn recht in een modern of industrieel interieur, terwijl een (licht) bruine afwerking uitstekend te combineren is met allerlei woonstijlen. Hele mooi is ook een visgraat met een onzichtbare afwerking. Door te kiezen voor de ‘woodlook’ komt de tekening van het eiken optimaal tot zijn recht en haal je de natuur in huis.

Vloerverwarming
Wil je er warmpjes bijzitten dan combineer je de visgraat met vloerverwarming. De vloeren van Easy Floors zijn speciaal ontwikkeld voor installatie op een dekvloer met vloerverwarming. In het leggen daarvan hebben we jarenlange ervaring en durven we onze handen in het vuur te steken voor de kwaliteit van door ons geleverde en geïnstalleerde vloeren. Vandaar dat we je tien jaar garantie geven op de vloer.

Op zoek naar een nieuwe visgraat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.