Haal de gewenste eiken vloer in huis

Er zijn veel verschillende houtsoorten waarvan vloeren gemaakt worden, zoals essen, wengé, grenen en bijvoorbeeld noten. De meest gebruikte houtsoort wereldwijd om vloeren van te produceren is echter eiken. Dit komt omdat de mogelijkheden om eiken af te werken in de gewenste kleur en te bewerken vrijwel onbeperkt zijn. Zo haal je altijd de vloer in huis die je wenst.

Op weg naar een nieuwe eikenvloer moeten er heel wat keuzes worden gemaakt. Het begint bij de afmeting van de planken: ga je voor een breedte van bijvoorbeeld 18 cm of toch liever voor een bredere plank van 22 of zelfs 26 cm? Ook de lengte van de plank speelt een belangrijke rol bij de uitstraling die de geïnstalleerde vloer heeft; veel fabrikanten bieden vaste lengtes aan van bijvoorbeeld 150 cm. Bij Easy Floors vinden we het mooier als de planken langer zijn. Vandaar dat zo’n 80% van de planken minimaal 180 cm is met daarbij ook lengtes van 220 – 240 cm; de overige 20% is dan tussen de 1 en 1,2 meter.

Strak of robuust
De sfeer, het beeld en de uitstraling van de vloer wordt ook bepaald door hoe het eiken eruitziet, de sortering van het eiken in jargon. Het kiezen van de gewenste sortering is een kwestie van smaak. Zo kun je gaan voor een vloer die vrijwel geen noesten bevat en dus een rustig en chique beeld geeft. Daartegenover staat een vloer met grote (gestopte) noesten die juist een levendige en robuuste sfeer uitstraalt. Daarnaast zijn er vloeren mogelijk die zich tussen die twee sorteringen bevinden. Om een misverstand uit de weg te ruimen: het aantal noesten heeft niets te maken met de kwaliteit van de vloer. In alle gevallen gebruiken wij voor onze vloeren uitsluitend Europees eiken van topkwaliteit, dus geen Chinees hout.

Kies je kleur
Misschien wel alles bepalend voor de uitstraling van de vloer is de kleur van de afwerking van het eiken. We kunnen de vloer oliën, lakken of bijvoorbeeld beitsen. De mogelijkheden om tot de gewenste kleur en uitstraling te komen zijn vrijwel onbegrensd: van donker zwart tot helder wit en van grijs tot naturel. En van super strak tot echt doorleefd. Met zo’n 30 zelf ontworpen kleuren, is er altijd de kleur bij waar je blij van wordt. En mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan maken we een kleur-op-maat.

Bewerken
Eiken laat zich ook goed bewerken, zodat je nog meer de vloer krijgt die je graag wil. Zo kunnen we de vloer roken. Hierbij worden de planken in een speciaal ontworpen ruimte blootgesteld aan ammoniakdampen, waarbij de duur van dat roken kunnen variëren. Hoe langer de vloer gerookt wordt, hoe donkerder hij wordt. Andere optie is het verouderen van de vloer, waardoor het lijkt alsof een vloer al een heel leven achter de rug heeft. Bij het verouderen worden de vloerdelen in een grote centrifuge met metalendeeltjes gestopt. Bij het draaien van de centrifuge komen er deukjes en andere beschadigingen in het hout, waardoor de vloer direct een doorleefd uiterlijk krijgt. 

Een veel gekozen optie is het borstelen van het hout. Hierbij worden de planken machinaal in lichte of zwaardere mate met een metalen borstel behandeld. Zo wordt het zachtere hout uit het eiken als het ware uitgekerfd, waardoor de nerf en de tekening van het hout worden benadrukt. Dit zorgt voor een levendige uitstraling.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.