Het maken van een Easy Floor - deel twee

Vandaag deel twee over de productie van de houten vloeren van Easy Floors. Ging het vorige keer over de stammen, het zagen en het drogen van het hout, vandaag staat het kalibreren, het verlijmen van de toplagen en het afwerken van de multiplanken centraal.

 

Als de lamellen uit de droogkamer komen, zijn ze in principe klaar om op de onderlaag verlijmd te worden, zodat er een multiplank ontstaat. Andere fabrikanten werken veelal zo, maar als je de lamellen direct na droging op de onderlaag lijmt, bestaat de kans dat deze toplaag later loslaat; een gedroogde lamel is namelijk nooit helemaal vlak en staat ook nog onder spanning. Easy Floors lost deze problemen op door de gedroogde toplaag eerst te kalibreren. Op een speciaal hiervoor ontwikkelde machine worden de toplagen op breedte en op dikte gemaakt. Gevolg is dat iedere lamel helemaal vlak en vrij van spanning is. De bevordert de stabiliteit van de uiteindelijke vloer.

Verlijmen onder hoge druk

De volgende stap is het daadwerkelijk maken van de multiplank. Onder hoge druk worden de toplagen op watervast verlijmd berkenmultiplex geperst; de toplagen zitten dan muurvast en zijn vrij van spanning. Om een mooie gladde toplaag te krijgen worden de planken nog geschuurd. Daarna volgt het frezen van een mes en groef en krijgen de planken een vellingkantje. Al deze handelingen worden machinaal, met moderne machines, uitgevoerd.

Slijtvaste hardwax olie

We zijn er bijna: de vloer moet nog afgewerkt worden. Dat gebeurt met hardwax olie, waarbij er de keuze is uit drie verschillende kleuren: modern (naturel), vintage (grijs) en tijdloos (licht wit getint). Elke plank wordt eerst ontvet en geschuurd, daarna gaat hij meerdere keren door de olie- of lakstraat. Daarmee is de multiplank slijtvast en komt de vloer tot leven. Natuurlijk gebruiken we zoveel mogelijk ecologische oliën. Die belasten het milieu minder.

En klaar voor transport

Na een laatste kwaliteitscontrole is de vloer gereed voor transport. Stevig verpakt in folie gaat de vloer de weg op. De klant heeft de keuze de vloer te laten bezorgen of zelf af te halen bij Easy Floors. Laatste stap is dan het leggen van de vloer. Dat kunt u zelf doen (op onze website vindt u een duidelijke leginstructie) of laten doen door een ervaren parketteur. Na de installatie is de vloer direct klaar voor gebruik. Wij wensen u alvast veel plezier van uw Easy Floor.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.