Je ideale eikenvloer

Kleur, afmeting en uitstraling, dat zijn de drie zaken die het meest van belang zijn bij het uitkiezen van een nieuwe eiken houten vloer. Hieronder vertellen we er wat meer over.

Easy Floors produceert eiken multiplanken. Een multiplank is opgebouwd uit twee lagen: een onderlaag van berkentriplex (12 mm) met daarop verlijmd een massief eiken toplaag van 4 – 4,5 mm. Onze multiplanken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. 18 cm is een gangbare breedte, maar ook 22, 26 en zelfs 30 cm brede eiken vloerdelen zijn geen probleem voor ons. Liever een wat smallere plank? Ook dat kan, met een breedte van 14 cm. Koopt u bij ons een vloer dan heeft minimaal 80% van de planken een lengte van 2 meter of langer; zo’n 20% is 1,2 meter. Zo bent u verzekerd van mooie lange planken, wat de uitstraling van de vloer zeker ten goede komt. Trouwens ook vloerdelen van 3 meter of langer kunnen wij produceren.

Uitstraling

De uitstraling van de afzonderlijke planken bepaalt voor een belangrijk deel hoe de vloer beleefd wordt. Met name het aantal noesten en de grootte ervan is dan van belang. Een vloer met amper noestjes geeft een heel andere sfeer dan een vloer met veel noesten. Easy Floors hanteert drie sorteringen. Bij de Select sortering zijn de planken super strak; incidenteel is een heel klein noestje toegestaan. De Nature sortering heeft eveneens een strakke uitstraling; noesten van 2,5 tot 3 cm zijn toegestaan. Voor een levendige en karaktervolle plank kies je de Robuuste sortering: grote noesten zijn toegestaan, net als open noesten die zijn gestopt met een vulmiddel. Even voor de goede orde: het aantal noesten zegt niets over de kwaliteit van de vloerdelen; die is bij alle drie de sorteringen gewoon goed. Een noest in de plank betekent dat daar in de stam een tak heeft gezeten.

Kleur

Overbodig om te zeggen dat de kleur van de vloer voor een belangrijk deel de sfeer in de ruimte bepaalt. En wat dat betreft kun je met eiken alle kanten op en zijn de kleurvariaties oneindig: of het nu gaat om een grijs- en bruintinten of nuances in wit of zwart, alles kan. En door bijvoorbeeld de vloer te bleken, roken en logen zijn er nog meer kleuren mogelijk.
Bij Easy Floors heb je de keuze uit meer dan 30 kleuren. En mocht je toch iets anders willen dan maken we in ons kleurenlab de kleur die jij wilt. En natuurlijk zijn ook speciale bewerkingen als borstelen, verouderen of  trommelen mogelijk om de vloer de gewenste uitstraling te geven.

Bij het kiezen van de gewenste houten moeten er best wel wat keuzes worden gemaakt. Wij helpen je graag om jouw vloer in huis te halen.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.

Wij zijn CBW-erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument beschermt.

Lid van WebwinkelKeur

WebwinkelKeur is hét keurmerk dat transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. WebwinkelKeur controleert haar leden, verzamelt beoordelingen en bemiddelt bij geschillen.