Keuzestress? Geen paniek!

eiken vloer vloerdelen multiplank hardwax olie duoplank

Keuze, keuze en nog eens keuze. Dat is het geval wanneer je gaat verhuizen of je nieuwbouwwoning moet gaan inrichten. Welke keuken, welke badkamer en waar komen de lampen? En natuurlijk: welke vloer? Een eiken houten vloer is een prima optie. Niet alleen omdat een eiken vloer helemaal samengesteld kan worden naar je eigen smaak, maar ook omdat eiken heel goed te combineren is met vloerverwarming. In deze blog zetten we wat stappen op een rijtje om de keuze voor je nieuwe vloer te vergemakkelijken.

Als eerste speelt de bouwstijl van de woning en de stijl van het interieur een rol. In een landelijke woning past een rustieke vloer. Zo’n vloer met grotere noesten geeft karakter aan de woning. Door de vloer te verouderen, krijgt de vloer nog meer een geleefde uitstraling. Ook in een industriële woning, een loft bijvoorbeeld, is een rustieke vloer een goede keus, terwijl in combinatie met beton, glas en staal een strakke eiken vloer eveneens erg fraai is.

Patronen
Eiken houten vloeren kunnen in veel verschillende patronen gelegd worden, waarbij ieder patroon een eigen sfeer aan de woning geeft. Het plankenpatroon is het meest voorkomende patroon. Hierbij worden de planken in rechte banen gelegd. Maar ook hier zijn persoonlijke keuzes mogelijk: kies je voor een wat smallere plank van 14 cm of juist een wat bredere plank van 22 of 26 cm?

Helemaal hip is het visgraatpatroon. Dit eeuwenoude patroon past eigenlijk in alle woonstijlen, waarbij je door te variëren in de afmetingen van de visgraat, de sortering en de afwerking (daarover straks meer) een vloer ontwerpt die helemaal past bij de stijl van de woning. Een variant op de visgraat is de Hongaarse Punt en ook hiervoor geldt dat dit patroon helemaal te designen is naar je eigen smaak.

Wijk je graag af van de gebaande paden? Dan is een vloer in een kubus of bijvoorbeeld Hollands patroon zeker een optie. En, heb je zelf een idee voor een patroon? Ook dat kan: wij ontwerpen samen met jou je droomvloer.


Welke kleur?
Naast de sortering, de afmeting en het patroon is er nog een aspect dat de uitstraling van de vloer bepaalt, in sterke mate zelfs: de afwerking en natuurlijk de kleur. Een vloer waarbij de planken geschaafd zijn, heeft een ander effect dan een geborstelde vloer. Of wellicht wil je juist een vloer waarvan het lijkt of die al eeuwenoud is; dan is verouderen een optie, bijvoorbeeld door de planken in een trommel met kettingen en puin te stoppen of met de hand te schaven. Ook door de vloer niet alleen met olie af te bewerken, maar eerst te bleken, te roken of te logen, kunnen wij de vloer helemaal naar jouw wensen aanpassen.

En over kleur gesproken: ook daarin zijn de keuzes zowat onbeperkt. Kleur is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Gelukkig kunnen we met meer dan 30 kleuren altijd de kleur vinden, die voor jou perfect is. En ook hier is iets bijzonders geen probleem: onze vaklui zijn ware kleurtovenaars die graag een kleur op maat maken. Gecombineerd met andere bewerkingen, zoals roken, logen of beitsen zijn de opties echt onbeperkt. Over keuzestress gesproken! Zie ook: www.easyfloors.nl/blogbericht/bewerkingen-van-houten-vloeren-van-fijnbezaagd-tot-kerngerookt.html


Technische zaken
Vanzelfsprekend moet de nieuwe vloer mooi zijn. Op weg daarnaar toe zijn er naast esthetische keuzes ook technische aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Is er vloerverwarming in de ruimte, zijn er geluidseisen (vaak in het geval van een appartement), welke soort ondervloer ligt er in de woning, hoe is het met de lichtinval etc.? En: hoe ‘groen’ zijn de vloeren - heel ‘groen’, zie: www.easyfloors.nl/blogbericht/easy-floors-duurzaam-en-verantwoord.html en hoe zit het met het onderhoud? Ook deze zaken nemen wij natuurlijk mee bij de keuze van de geschikte vloer.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dat kan via info@easyfloors.nl of 0485 31577. Ook een bezoek aan onze showroom of desgewenst een bezoek aan huis is mogelijk.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.

Wij zijn CBW-erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument beschermt.

Lid van WebwinkelKeur

WebwinkelKeur is hét keurmerk dat transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. WebwinkelKeur controleert haar leden, verzamelt beoordelingen en bemiddelt bij geschillen.