Kies voor een visgraat

De visgraat vloer mag met recht een klassieker genoemd worden. Met name in oude landhuizen en kastelen kom je deze vloer tegen. De visgraat is echter bezig aan een heuse revival en is weer helemaal hip. Door te spelen met afmetingen, sorteringen en kleur is de visgraat perfect in te passen in ieder interieur: van klassiek tot industrieel.

De visgraat dankt zijn naam aan het patroon waarin de planken worden gelegd; dat heeft de vorm van een vissengraat. Easy Floors heeft volop keuzemogelijkheden in eiken visgraat vloeren. Dat begint bij de afmetingen: die varieert van de wat kleinere maat 70 x 490 mm tot de grote ‘Walvis’-variant van 140 mm breed en 700 mm lang en alles wat daartussenin zit. Een veel gekozen maat is 120 mm breed en 600 mm lang. De gewenste afmeting is uiteraard een kwestie van smaak, maar ook de ruimte speelt mee: hoe groter deze is, hoe groter ook de visgraat kan zijn.

Strak of levendig

De sortering van het hout - eenvoudig gezegd: het aantal noesten - van de vloerdelen bepaalt deels de uitstraling van de visgraat. Voor een rustige, strakke en moderne uitstraling is onze Nature sortering de juiste keuze. Het hout van deze sortering wordt geselecteerd op eiken dat geen of slechts een paar kleine noesten bevat. Het hout van de Nature sortering is kernhout; dat is hout dat uit de kern van de boomstam komt. In die kern komen minder jaarringen en noesten voor waardoor de planken egaler zijn en rustiger ogen.

Onze rustieke sortering zorgt juist voor een levendige en robuuste sfeer in je woning. In deze sortering zijn grotere noesten en verkleuringen in het hout toegestaan. Het hout voor de sortering Rustiek komt uit de buitenste delen van de stam. Hier zijn de jaarringen groter en ontstaan takken met als gevolg dat het hout levendiger is en meer noesten bevat.

Kleur

Op de vraag welke visgraat moet het worden speelt de keuze van de kleur een belangrijke rol. Easy Floors kan je visgraat in zo wat iedere gewenste kleur leveren; van diepzwart tot helder wit en van naturel tot donker bruin. Ook is het geen probleem de vloerdelen te verouderen , bijvoorbeeld door te trommelen of fijn te bezagen, voor een extra rustieke uitstraling.

Belangrijk om te weten is verder dat de visgraat met of zonder vellingkantje geleverd kan worden. Kies je voor een vellingkantje dan blijven de planken meer onafhankelijk van elkaar zichtbaar, terwijl de vloer strak en naadloos oogt als je het vellingkantje achterwege laat.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.

Wij zijn CBW-erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument beschermt.

Lid van WebwinkelKeur

WebwinkelKeur is hét keurmerk dat transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. WebwinkelKeur controleert haar leden, verzamelt beoordelingen en bemiddelt bij geschillen.