Licht of donker

Als het gaat om houten vloeren is een eiken vloer in een lichte tint de meest gekozen kleur. Waarom is een lichte vloer zo geliefd bij Nederlanders? En waarom is ook een donkere vloer een goede keus? In deze blog leggen we het uit.

 

Een lichte vloer betekent ruimte. Een lichtere kleur geeft namelijk het effect dat de ruimte groter lijkt. De hoeveelheid licht die in de kamer schijnt, wordt door de lichte kleur extra geaccentueerd. Daardoor voelt de ruimte fris, ruimtelijk en helder aan. Door bijvoorbeeld een muur in een contrasterende kleur, een kleurrijk schilderij aan de wand of een fel getint kastje, breng je contrast aan in je kamer.

Ondanks het feit dat een lichte vloer nog steeds de meest verkochte is, zijn donkere vloeren sterk in opkomst. Een zwarte vloer bijvoorbeeld is een echte blikvanger en geeft je kamer een unieke look. Door te kiezen voor zachte kleuren op de muur, zorg je ook voor licht en ruimte. En kies bijvoorbeeld voor een meubel in een accent kleur. Zo speel je met kleuren en geef je interieur een frisse, moderne uitstaling.

Natuurlijk, we laten het niet onvermeld: op een donkere vloer zijn stof, deuken en krassen eerder te zien dan op een lichte vloer. Vind je het echter niet erg om je vloer iets vaker te stofzuigen of te onderhouden, dan is dit probleem eenvoudig op te lossen.

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.