Met eiken valt er wat te kiezen

Je koopt niet iedere dag een houten vloer. En natuurlijk wil je dat de vloer de gewenste sfeer en uitstraling heeft. Met een eiken vloer kan dat. In deze blog zetten we de mogelijkheden in eiken op een rijtje.

De meeste verkochte vloer in hout is een vloer van eiken. En dat is natuurlijk niet zonder reden; de keuze in eiken is eigenlijk onbeperkt. Zo kan je kiezen voor hele strakke planken zonder noesten, maar ook voor ruigere planken met noesten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om eiken te bewerken om de vloer de uitstraling te geven die je wilt. Het eiken kan geborsteld worden, zodat de structuur van het hout beter zichtbaar wordt en de vloer als het ware diepte krijgt. Ook kan een eiken vloer worden verouderd, zodat de vloer een doorleefde en eeuwenoude uitstraling krijgt. Dat kan door de vloer de trommelen (er komen dan butsen en deuken in de vloer), met de hand te schaven of bijvoorbeeld fijn te bezagen.

Kleuren

Ook als het gaat om kleuren biedt eiken volop mogelijkheden. Een lichte afwerking staat nog altijd met stip op 1, maar ook meer donkere kleuren (zwart, bruin- en grijstinten) zijn mogelijk. Kies je voor een donkere kleur dan geeft het roken van eiken nog wat extra’s: de kleuren worden dan nog dieper en de tekening van de houtnerf komt prominent naar voren. Heel chique! .

Patronen

Met eiken zijn er ook verschillende patronen mogelijk. Je kunt natuurlijk kiezen voor het bekende plankenpatroon waarbij de vloer 18, 22 of zelfs 26 cm breed is. Helemaal in is het visgraatpatroon. Bij dit patroon worden de planken schuin en haaks op elkaar gelegd. Een variant hiervan is de Hongaarse punt. Bij dit patroon worden de planken in een haak van 45 of 60 graden gelegd. Vooral in wat grotere ruimtes komen de visgraat en de Hongaarse punt goed tot hun recht, omdat de oppervlakte dan nog groter lijkt.

Ook op zoek naar de perfecte eikenvloer? Wij hebben hem!

 

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.