Scandinavisch design: een Essen of Douglas vloer

Denken we aan Scandinavië dan denken we al snel aan rendieren, Pippi Langkous en Zweedse balletjes (‘Köttbullar’, in het Zweeds). Maar de noordelijke landen staan ook bekend om hun tijdloze, elegante en functionele interieur, het Scandinavisch design. Met een serie mooie vloeren sluit Easy Floors naadloos bij deze woonstijl aan.

Strak, sober en tijdloos zijn kenmerkend voor de Scandinavische woonstijl. Ook worden er veel lichte kleuren gebruikt in het interieur gebruikt; witte muren bijvoorbeeld om de ruimtes zo helder mogelijk te houden. Kenmerkend zijn ook de strakke, rechte lijnen in het Scandinavisch interieur. In contrast met die wat ‘koele’ sfeer, worden de ruimtes weloverwogen ingericht met warme materialen.

Heel veel hout
Hout is eveneens kenmerkend voor het Scandinavisch design. En dan niet een beetje hout, maar een heleboel hout: de huizen zijn van hout, de meubels en ook de vloeren. En over vloeren gesproken, Easy Floors heeft een hele mooie serie houten vloeren ontwikkeld van Essen en Douglas, die perfect passen bij de Nordic way of living.

Decoratief Essen
Een vloer van Essen is zeer decoratief. Kenmerkend zijn de groeiringen van de boom die als fraaie vlamtekening in de vloer terugkomen. Onze Essen multiplanken zijn verkrijgbaar in breedtes van 18, 22, 26 en zelfs 30 cm met een lengte van 1 tot 3 meter. Onze vloeren hebben een onderlaag van watervast verlijmd berken multiplex met daarop een toplaag van 4 of 6 mm massief Essen. De planken zijn machinaal afgewerkt met twee lagen hardwaxolie in lichte tinten.

Brede Douglas
Douglas is een naaldsoorthout met een lichte tot roodbruine kleur en heeft een mooie vlamtekening. Met name in brede en lange afmetingen zijn Douglas-vloeren spectaculair, vandaar dat we Douglas multiplanken (16 of 21 mm dik met een toplaag van 4 of 6 mm Douglas) leveren in breedtes van 26 en 30m cm en lengtes tot zelfs 4 meter. Ook de Douglas-vloeren zijn leverbaar in verschillende (lichte) kleuren en afgewerkt met twee lagen hardwaxolie.

Nog meer hout
Wat Easy Floors betreft, blijft het niet alleen bij vloeren van hout. In het Scandinavisch design zijn ook de wanden en plafond veelal van hout. Naar aanleiding van enkele recente projecten hebben we ook wand- en plafondbekleding van Essen en Douglas aan ons assortiment toegevoegd.

Vloerverwarming
Goed om te weten is dat onze Essen en Douglas multiplanken perfect in combinatie kunnen met vloerverwarming. In talloze Scandinavische woningen zijn onze vloeren al geïnstalleerd en daar kan het echt vriezen in de winter.

Ook verzot op Scandinavisch design? Kies dan voor een Essen of Douglas vloer van Easy Floors.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.

Wij zijn CBW-erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument beschermt.

Lid van WebwinkelKeur

WebwinkelKeur is hét keurmerk dat transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. WebwinkelKeur controleert haar leden, verzamelt beoordelingen en bemiddelt bij geschillen.