Super strak of juist doorleefd, met eiken kan het

Een vloer van eiken is al jarenlang de bestseller onder de houten vloeren. Niet zo gek als je bedenkt dat een eiken vloer een warme en een natuurlijke uitstraling heeft. Daarnaast wordt de populariteit ook bepaald doordat er talloze opties zijn in eiken, bijvoorbeeld als het gaat om de uitstraling van de planken en de verschillende bewerkingstechnieken die mogelijk zijn op eiken. Zo vind je altijd de vloer die je zoekt.

De uitstraling van de eiken vloer wordt voor een groot deel bepaald door de sortering. Zo kun je kiezen voor een vloer die geen of nagenoeg geen noesten bevat. Zo haal je een strakke vloer in huis die zorgt voor een rustige sfeer in de ruimte. Perfect dus als je een wat klassieke uitstraling wilt of juist een contrast wilt creëren in een woning met een industriële sfeer. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een doorleefde vloer. De planken bevatten dan grote noesten en ook (gestopte) scheuren. Een prima keus voor bijvoorbeeld boerderijen of een loft.

Doordat eiken zich uitstekend laat bewerken, kun je ook in dat opzicht de vloer maken zoals jij dat wilt. Een veel gekozen bewerking is het borstelen van de vloer. Hierbij wordt het zachte deel van de houtnerf door een borstelmachine deels uitgeborsteld, waardoor de structuur van het hout beter zichtbaar wordt en er als het ware wat reliëf in de plank komt.

Trommelen is een andere bewerking die wordt gebruikt om de houten vloer een doorleefde en authentieke uitstraling te geven. Hierbij worden de planken in een trommel gedaan – een soort van hele grote wasmachine – die ronddraait. De moeren en bouten die in de trommel zitten zorgen dan voor deuken en beschadigingen in de vloer.

Ook het fijn bezagen van de planken maakt de vloer ouder. Bij deze techniek gaat een zaagmachine de planken te lijf, waardoor er zaagstrepen op de plank komen. Dit zorgt voor een rauwe en doorleefde uitstraling. Handschrapen is een andere mogelijkheid om de vloer van zijn strakheid te ontdoen. De plank wordt dan met een schulp (een soort schaaf) bewerkt. Door ook de vellingkant met de hand te schrappen vertoont het eiken allerlei ‘gebruikerssporen’.

Kortom, met een eiken vloer is veel – zo niet alles – mogelijk. Wilt u meer weten over onze eiken vloeren aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.