Variëren met de visgraat

Visgraat vloeren hebben een lange historie die teruggaat tot de 16e eeuw. Destijds vond je de visgraat met name in kastelen en landhuizen. Ook vandaag de dag is de visgraat vloer een aanwinst voor je woning: tijdloos, elegant en helemaal te matchen met je interieur.

Easy Floors produceert al haar visgraat vloeren in de eigen fabriek. Het productieproces wordt van A tot Z gecontroleerd: van het inkopen van de juiste grondstoffen tot de afwerking met bijvoorbeeld hardwax olie. Zo ben je als klant verzekerd van een topkwaliteit visgraat vloer, die een leven lang meegaat. Door de wijze waarop wij de visgraat produceren werkt de vloer niet of nauwelijks, is deze zeer stabiel en prima toe te passen op vloerverwarming en/of -koeling. Vandaar dat we met een gerust hart een garantie van 20 jaar geven op de vloer.

Onze eiken visgraat vloeren zijn opgebouwd uit twee lagen: een onderlaag van watervast verlijmd berken multiplex en een toplaag van massief eiken. Die tweelaagse opbouw geeft de vloer haar stabiliteit. Omdat we de vloer zelf produceren is er volop keuze in afmeting van de visgraat, de afwerking en kleur en de uitstraling van de visgraat, bijvoorbeeld als het gaat om het aantal noesten.

Onze visgraat vloeren zijn in te delen in drie categorieën.

De traditionele visgraat
De uitstraling en sfeer van een geïnstalleerde visgraat vloer wordt bepaald door de breedte en lengteverhouding van de plank. Bij onze traditionele visgraat is die verhouding 1:4 tot 1:7. Deze visgraat is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, variërend van 70 x 350 mm, 100 x 500 / 700 tot 120 x 600 mm. De keuze voor een bepaalde afmeting hangt af van de oppervlakte van de ruimte, de afmeting (lengte x breedte) van de ruimte en is uiteraard ook een kwestie van persoonlijke smaak.

De reuze visgraat
Nieuwste telg in onze visgraat-collectie is de reuzevisgraat. De breedte - lengteverhouding van deze visgraat bedraagt 1:3 tot 1:5. De kleinste afmeting van deze visgraat is 140 x 700 mm en de afmeting loopt op tot 380 x 700 mm; met recht een reuzevisgraat dus. Uniek en prachtig in grote ruimtes.

De slanke visgraat
Heel bijzonder is onze slanke visgraat, de slimbone in jargon. Deze visgraat heeft een breedte – lengteverhouding van 1:14 en is verkrijgbaar in de afmeting 50 x 700 mm.

Personaliseer je vloer
Door te spelen met de breedte – lengteverhouding is het mogelijk je visgraat vloer te personaliseren. Een vloer op maat dus. Bij het kiezen van de van de visgraat die je wenst is er nog meer maatwerk mogelijk. Hieronder zetten we wat opties op een rijtje.

Onze eiken visgraat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende sorteringen, met geen tot weinig noesten voor een strakke uitstraling tot veel noesten wat zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling.

Roken en verouderen
Ook door de vloer te bewerken, krijgt deze nog meer karakter. Het roken van de vloer bijvoorbeeld zorgt voor een warme uitstraling van de vloer, waarbij er eveneens meer diepte in de kleur te zien is. Ander gevolg van het roken zijn subtiele kleurgradaties tussen lichte en donkere tinten; iedere plank is als het ware uniek.

Andere bewerkingstechniek is het verouderen van de vloer. Er worden dan bewust beschadigingen op de vloerdelen aangebracht, zoals zaagstrepen en deuken. Een nieuwe plank krijgt daardoor een doorleefd uiterlijk en lijkt al eeuwen oud te zijn. Heel mooi in een karakteristieke woning.  

Strak en modern
Natuurlijk behoort ook een strakke en moderne visgraat tot de mogelijkheden. Zo’n visgraat wordt dan veelal licht geborsteld en vervolgens machinaal afgewerkt met twee lagen hardwaxolie. Veel klanten kiezen dan voor een lichte tint of een naturel look met onzichtbare olie, waardoor de vloer een frisse uitstraling heeft. Maar ook bijvoorbeeld een mat zwart geoliede vloer levert een strak en modern beeld en past perfect in een industrieel design.

Kortom, Easy Floors maakt de visgraat vloer die jij wenst. Nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.