De voordelen van een multiplank

eiken vloer multiplank

Als we het vroeger over een houten vloer hadden, dan ging het eigenlijk altijd over massieve planken. Tegenwoordig verliest de massieve plank terrein en is de multiplank, ook wel duoplank of lamelplank genoemd, sterk in opkomst. Waarom eigenlijk? En zo’n multiplank is dat wel echt hout?

 

Om met de laatste vraag te beginnen: een multiplank is zeker echt hout. Een multiplank bestaat uit meerdere lagen. Een onderlaag vormt de basis. Easy Floors gebruikt hiervoor watervast verlijmd berkenmultiplex van 12 mm; uiteraard is die berkenmultiplex - als basis van de multiplank - van eersteklas kwaliteit. Op die onderlaag wordt vervolgens een massieve toplaag verlijmd van 4 mm massief eiken. Door die gelaagde opbouw en het kruislings verlijmen van te twee lagen is de vloer super stabiel en zo goed als werkingsvrij.

Minimale werking

Hout is een natuurproduct en afhankelijk van de luchtvochtigheid zet het uit of krimpt het. In de zomer, als de luchtvochtigheid hoger is, zet een massieve plank dus uit. In de winter gebeurt het omgekeerde: de verwarming wordt een graadje hoger gezet en de hoeveelheid vocht in de lucht is lager, waardoor een massieve vloer krimpt. Gevolg: storende kieren in de houten vloer. Bij een multiplank is de werking van het hout minimaal: de vloer komt dus niet bol te staan en ook die vervelende kieren behoren tot het verleden.

Ander pluspunt

Nog een pluspunt van multiplanken is dat ze zwevend gelegd kunnen worden. Dat betekent dat de planken niet op de vloer gelijmd hoeven te worden. Massieve houten vloeren werden en worden vrijwel altijd vast verlijmd om de werking van de vloer tegen te gaan. Dat verlijmen is echter een klus voor de specialist. Een vloer zwevend leggen is prima zelf te doen: de planken hebben een mes-en-groefverbinding waarmee je de planken aan elkaar schuift. Wat houtlijm ertussen en de planken zitten muurvast.

Duurzaam

Door te kiezen voor een multiplank ben je ook duurzaam bezig. Er zijn immers minder grondstoffen nodig om zo’n plank te maken. De eiken toplaag van Easy Floors is 4 mm dik. In vergelijking met een massieve eikenplank van 16 is dat een forse winst voor onze bossen.

Echt hout

Natuurlijk moet een houtenvloer er ook echt als hout uitzien. En een multiplank is echt hout. Eenmaal gelegd is er optisch geen enkel verschil met een massief houten vloer. En ook een multiplank kan geschuurd worden, 3 tot 4 keer zelfs. Daarmee gaat een multiplank een leven lang mee. Easy Floors werkt haar vloeren af met twee lagen hardwaxolie. Door de olie krijgt de vloer een mooie matte uitstraling en blijft de structuur van de nerven goed zichtbaar.

eiken multiplank

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.