Waar moet je op letten bij een nieuwe vloer?

Waar moet je op letten bij een nieuwe vloer?

Een nieuwe woning? Of je interieur een hele nieuwe uitstraling geven? Dan begin je bij de basis, de vloer dus. Als je een nieuwe vloer gaat aanschaffen, zijn er heel wat keuzes te maken. Waarop moet je letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

De meest gebruikte houtsoort voor houten vloeren is eiken. Dat is niet voor niets zo. Eiken is tijdloos, duurzaam en biedt veel mogelijkheden als het gaat om de afwerking en kleur van de vloer. Zo kun je kiezen voor een heel lichte kleur, een donkere vloer en alles wat daar tussenin zit. Daarmee vind je altijd de kleur afwerking die past bij de gewenste stijl en uitstraling.

Kleur
Naast de talloze opties in kleuren, laat eiken zich ook goed bewerken. Zo is het mogelijk de vloer te roken, in meer of mindere mate te borstelen of bijvoorbeeld te verouderen. Iedere bewerking zorgt voor een andere uitstraling. Ook zo haal je de sfeer in huis die je wil.

Met of zonder noesten
Ook de sortering van het eiken bepaalt de uiteindelijke look. We hebben heel strakke vloeren zonder noesten, maar ook rustieke vloeren waar de noesten juist zorgen voor een vloer met karakter.

Patroon
Kleur, bewerking en de sortering zijn dus aspecten waarover je moet beslissen bij de aankoop van een nieuwe vloer. Een andere belangrijke keuze is het patroon waarin de vloer gelegd wordt. Het meest gebruikelijke patroon is het plankenpatroon. Hierbij worden de planken recht gelegd, waarbij je verschillende opties hebt in de breedte van de plank: 18 cm, 22 cm of 26 cm. Ook de lengte van de planken speelt een rol in het uiteindelijke aanzicht. Bij Easy Floors is zo’n 80 procent van de planken 1,80 cm of langer. Ook een visgraat vloer of een Hongaarse punt is een optie als het gaat om het patroon van de vloer.

Wat kost dat?
Op de vraag wat een houten vloer kost, is geen standaard antwoord te geven. De prijs wordt bepaald door de sortering van het eiken, de afmeting van de plank en de gewenste afwerking. Ook het patroon speelt een rol, net als de manier van installeren: zwevend of verlijmd. Omdat we het bij Easy Floors graag scherp houden als het gaat om de prijs is er al eiken vloer voor 64,50 euro per m2 inclusief btw. Hierbij is de vloer volledig afgewerkt met een kleurolie en een extra beschermende laag transparante hardwaxolie. Daarmee is de vloer direct na het leggen klaar voor gebruik.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.