Welke vloer in een industriële woning?

Ons land telt nog talloze industriële panden die dateren uit vorige eeuwen. Tijdens de industriële Revolutie en ook daarna werd er in die fabrieken nog volop gewerkt. Vandaag de dag is de maakindustrie grotendeels verplaatst naar andere landen. De fabrieken zijn gebleven en gelukkig is niet de sloopkogel hun lot, maar worden die fabrieken getransformeerd tot woningen. Als vervolgens de originele staat van zo’n pand bewaard blijft, is dat fantastisch. Met de juiste vloer benadruk je die industriële look en feel.

Industriële woningen hebben een rauw en authentiek karakter. Dat betekent muren van beton of ruwe baksteen, hoge plafonds, grote ramen en het gebruik van staal. Een goede keuze voor de vloer is dan een rustieke eiken vloer, waarbij de wat ruwe uitstraling van de planken past bij het industriële karakter van de woning. Om juist een contrast te creëren met de ruwe muren en het staal wordt ook vaak gekozen voor een eiken vloer die juist nauwelijks noesten bevat. De strakheid van de plank vormt zo een mooi contrast met de gebruikte materialen in de woning. Als je dan nog kiest voor wat bredere planken, 22 of 26 cm in plaats van de gebruikelijke 18 cm, is dat helemaal chique.

Visgraat
Andere goede optie is de visgraatvloer. Deze klassieke vloer past prima in een woning met een industriële uitstraling. Bij de visgraat zijn er verschillende mogelijkheden in afmeting: een klein formaat van 7 x 35 cm, 18 x 72 cm of bijvoorbeeld de reuze visgraat van 30 x 90 cm – en uiteraard alle formaten die daar tussen zitten.

Natuurlijk of zwart
Passend bij de rauwe en authentieke sfeer zijn er ook volop mogelijkheden in afwerking en kleur van het eiken. Heel mooi is de afwerking met een ultra matte onzichtbare olie. Bij deze afwerking lijkt het alsof de plank onbehandeld is, zodat de kleur van het eiken volledig tot zijn recht komt. Heel mooi bij de kleur wit, grijs en zwart die je vaak vindt in die industriële woningen. Maar ook een donkere vloer, zelfs zwart eiken, doet het goed in dit soort woningen, met name vanwege het ruim aanwezige daglicht.

Vloerverwarming
En, de fabrieken mogen dan al wel een lange historie hebben, de voorzieningen in die panden zijn wel helemaal van deze tijd. De vloeren van Easy Floors kunnen prima gecombineerd worden met vloerverwarming en / of –koeling. Meer informatie? Aarzel niet met ons contact op te nemen.

 

 

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.