Zo houd je je houten vloer in topvorm

Een nieuwe houten vloer is mooi. De vloer moet echter ook mooi blijven. Met goed onderhoud kan dat. In deze blog leggen we uit hoe je een houten vloer het beste kunt onderhouden.

Onze vloeren zijn twee keer machinaal geolied. Eerst wordt de kleurolie aangebracht en vervolgens een transparante laag hardwax. Door die beschermende laag hardwax wordt de kleur niet van de vloer afgelopen. Bovendien krijgen vloeistoffen zo geen kans om in het hout te trekken. De hardwax is eveneens UV-bestendig. Verkleuring van de vloer door zonlicht wordt zo voorkomen.

Dagelijks en wekelijks onderhoud

Als dagelijks onderhoud kan de vloer met een wisser of stofzuiger worden gereinigd. Voor het wekelijks dweilen van de houten vloer gebruik je onze Wash Care. De Wash Care reinigt en beschermt de vloer; de zeep laat een beschermlaagje achter waardoor vuil en water geen kans krijgt. Gebruik voor het dweilen van de vloer uitsluitend de Wash Care en nooit allesreinigers, azijn, groene zeep of bijvoorbeeld soda. Deze schoonmaakmiddelen bevatten stoffen die de hardwax aantasten. Je dweilt de vloer met schoon lauw water. Zorg ervoor dat de dweil goed uitgewrongen is en niet te nat is.
Eventuele vlekken of strepen in de vloer kunnen worden verwijderd door wat onverdunde Wash Care op een doek te doen en vervolgens stevig te wrijven. Als de streep of vlek is verdwenen verwijder je de overtollige Wash Care.

Onderhoudsolie

Na verloop van tijd kan de beschermende hardwax laag wat schraal worden; zeker op plaatsen waar veel wordt gelopen. Om deze plekken opnieuw te voeden is er een speciale onderhoudsolie, de Wax Care. Voor het opnieuw oliën van de vloer, moet de vloer eerst worden gereinigd met Wash Care. Daarna breng je de Wax Care aan met een pluisvrije doek en wrijf je deze uit in de richting van de houtnerf. Vervolgens de vloer boenen met een droge doek. Na een uurtje of zes - afhankelijk van de temperatuur en ventilatie - is de olie droog en is de vloer weer beloopbaar. Om de hele vloer op te frissen en te voorzien van een verse laag onderhoudsolie is het handiger de Wax Care machinaal aan te brengen. Ook wij kunnen dat doen voor je doen.

Om je vloer te beschermen en in optimale conditie te houden nog vijf nuttige tips:

  1. Zand en vuil werken als schuurpapier op een houten vloer. Stofzuig of wis de vloer daarom regelmatig.
  2. Gebruik goede schoonloopmatten. Beschadigingen door zand, vuil en vocht worden zo voorkomen.
  3. Plak viltjes onder kast-, tafel- en stoelpoten.
  4. Kies voor meubels op wieltjes, bijvoorbeeld bureaustoelen, voor ‘zachte’ wielen. Let er ook dat het materiaal waarvan de wielen zijn gemaakt geen strepen achterlaten op de houten vloer.
  5. Plaats planten nooit direct op de vloer, maar gebruik bijvoorbeeld een schaal. Water kan zo nooit op de vloer lekken.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.