Toebehoren

Bij het leggen van een houten vloer horen diverse toebehoren. Denk bijvoorbeeld aan een ondervloer, lijm en plinten. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende toebehoren die Easy Floors levert. Handig om te weten voordat u naar het bestelformulier gaat.

Onderhoudsmiddelen

Goed onderhoud draagt bij aan een mooie vloer. Met onze onderhoudsset, bestaande uit een reiniger, verzorgingsolie en opbreng- en reinigingsdoek, heeft u alles bij de hand om jarenlang van uw vloer te genieten.

Ondervloer

Bij een kwalitatief goede vloer hoort een degelijke ondervloer: de Easy Under Floor. De Easy Under Floor is 2,6 mm dik en is een zeer goede allround ondervloer:

  • met dampremmende folie voor bescherming tegen vocht van onderaf
  • met zelfklevende overlap voor optimaal gebruiksgemak
  • egaliserend effect voor kleine oneffenheden
  • zeer goede akoestische eigenschappen: reduceert loop- en contactgeluid
  • geschikt voor plaatsing op vloerverwarming

De Easy Under Floor wordt geleverd in rollen van 30 m² (30 x 1 meter).

Daarnaast bieden wij een iets dikkere ondervloer van 4 mm. Deze ondervloer bestaat uit groene platen en egaliseert oneffenheden tot 3 mm en overbrugt naden en schuren. Deze ondervloer is niet geschikt voor appartementen vanwege de akoestische eigenschappen van de ondervloer. De groene ondervloerplaten worden geleverd per pak van 12,04 m² (20 stuks van 85 x 59 cm).

Voordat de platen op de afwerkvloer worden gelegd, moet een dampwerende folie worden aangebracht. Deze folie wordt geleverd op een rol van 30 m² (25 x 1,2 meter). Bij het leggen dienen de banen elkaar tien cm te overlappen. Voor het afplakken van de naden gebruikt u aluminiumtape.

Mocht uw huidige dekvloer erg onregelmatig zijn of heeft u speciale wensen in verband met loopgeluid en/of akoestiek, neemt u dan contact met ons op, zodat wij u een passende, alternatieve oplossing kunnen bieden.

Plinten

Om uw Easy Floor volledig en netjes af te werken kunt u bij ons ook terecht voor diverse soorten plinten, variërend van staande eiken- en mdf-plinten tot een afdeklat.

De mdf-plinten hebben een dikte van 18 mm en zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Wij leveren twee soorten mdf-plinten: modern en eigentijds. De mdf-plinten zijn voorgelakt in de kleur RAL 9010.

De eikenplint heeft een dikte van 15 mm en een hoogte van 45 mm. Om de plint naadloos bij de vloer aan te sluiten, kan deze worden afgewerkt in dezelfde kleur als de vloer: modern, vintage en tijdloos.

Een staande plint van mdf of eiken is een mooie oplossing om de vloer langs wanden af te werken. Bij deuren is een afdeklat een praktische en handige oplossing.

Staat het gewenste model plint er niet bij of heeft u specifieke wensen, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Om de plinten op eenvoudige manier op de muur te bevestigen, kunt u onze plinten- en profielenkit gebruiken.

Rozetten

Bij het leggen van de vloer, krijgt u vrijwel zeker te maken met verwarmingsbuizen.

Om die gaten van die verwar­mingsbuizen in de houten vloer netjes af te werken leveren wij ook rozetten (met verschillende diameters) in de kleur van de vloer. Zo is alles tiptop afgewerkt.

Overgangs- en eindprofielen

Het kan voorkomen dat de houten vloer aansluit op een andere soort vloerbekleding, bijvoorbeeld tegels of tapijt. Als de hoogte van die bekleding afwijkt van de hoogte van de houten vloer kunt u dat hoogteverschil overbruggen met een overgangsprofiel.

Bij Easy Floors kunt u terecht voor verschillende soorten over­gangsprofielen, onder andere van eikenhout en aluminium.

Ook leveren wij eindprofielen in eiken en aluminium, bijvoorbeeld voor het afwerken van de kopse kanten van de vloer bij een trap.

Omdat het soort overgangs- en eindprofiel afhankelijk is van de situatie in uw woning, kunt u contact met ons opnemen mocht u een overgangs- en of eindprofiel willen plaatsen. Wij zorgen dan voor een oplossing op maat.

Vloerlijm

Om uw vloer vast verlijmd te bevestigen levert Easy Floors een kwalitatieve lijm, die sterkte en blijvende elasticiteit combi­neert. De lijm is geluidsisolerend, trillingsdempend, makkelijk ver­werkbaar en bevat geen schadelijke stoffen.

De lijm wordt geleverd in een verpakking van 15 kilogram. Het gemiddeld verbruik van dit product is 1,2 kg per vierkante meter. Bij iedere emmer lijm ontvangt u een gratis lijmkam.

Nadenlijm (voor mes en groef)

Bij zwevend leggen worden de eiken multiplanken aan elkaar bevestigd met nadenlijm. Deze lijm wordt aangebracht in de groef van de plank. Hiervoor heeft Easy Floors een geschikte watervaste lijm, zodat uw vloer stevig en stabiel ligt. De lijm is verpakt per 0,5 kg. Hiermee kunt u circa 15 m² lijmen.

Legsetje

Voor de doe-het-zelvers levert Easy Floors ook een legset.

Dit setje bestaat uit een aanslagijzer, afstandshouders en een duidelijke leginstructie.

Heeft u vragen over het leggen van een Easy Floor? Bezoek dan de pagina Vloer leggen of neem vrijblijvend contact met ons op.

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in huis tussen de aanbevolen 40 en 60 procent blijft. Hierdoor krijgt de houten vloer geen kans om uit te zetten of te krimpen. Een lucht­vochtigheid tussen de 40 en 60 procent zorgt bovendien voor een prettig leefklimaat in de woning: geïrriteerde luchtwegen, hoofdpijn en prikkelende ogen behoren met een luchtbevochtiger tot het verleden.

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers die werken volgens verschillende technieken. Hieronder worden kort de kenmerken genoemd.

Bij een koudwaterverdamper verdampt het water op een natuurlijke manier, waardoor de luchtvochtigheid constant is. Een koudwaterverdamper is energiezuinig. Het regelmatig vervangen van de filters is nodig bij dit type bevochtiger.

Een luchtwasser bevochtigt de lucht maar haalt ook stof en bacteriën uit de ruimte. Door deze dubbele functie is een luchtwasser wat duurder en is de afmeting van het apparaat wat groter.

Een ultrasone luchtbevochtiger blaast zichtbare nevel de ruimte in, werkt stil en is energiezuinig. Een ultrasone luchtbevochtiger is niet geschikt voor hard water. Om kalkneerslag te voorkomen is een ontkalkpatroon nodig.

Een stoombevochtiger verwarmt het water en blaast stoom de ruimte in. Een stoombevochtiger warmt ook de temperatuur in de ruimte op en is wat goedkoper. Het energieverbruik van zo’n apparaat is wat hoger en de stoom is heet.

Bij het kiezen van het juiste type luchtbevochtiger spelen verschillende factoren een rol. Denk hierbij aan de oppervlakte en afmetingen van de ruimte, maar bijvoorbeeld ook het geluidsniveau van het apparaat. Easy Floors is leverancier van topmerken luchtbevochtigers en heeft alle kennis in huis om tot een luchtbevochtiger te komen die het beste bij uw situatie past. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.