Houten vloeren

Multiplanken

De vloerdelen van Easy Floors zijn multiplanken. Zo'n multiplank, ook wel duo- of lamelplank genoemd, is opgebouwd uit een onderlaag van watervast verlijmd berkenmultiplex, waarop een eiken toplaag van 4 mm is gelijmd. Eenmaal gelegd is er eigenlijk geen verschil met een massieve eikenvloer.

Kwaliteit

Easy Floors levert eikenvloerdelen van Europese topkwaliteit in de sortering 'Robuust'. In deze sortering, ook wel bekend onder de naam rustiek, molenvloeren of kasteelvloeren, zijn grote gestopte noesten toegestaan, evenals variatie in tekening en kleur van het hout.

Afmetingen

De vloerdelen van Easy Floors zijn 18 cm breed, 16 mm dik en rondom voorzien van messing (mes) en groef. De lengte van de planken varieert van 1,00 tot 2,40 meter, waarbij minimaal 75 procent een lengte heeft van 2,00 tot 2,40 meter.

Impressies

Voordelen van multiplanken

De multiplanken van Easy Floors zijn niet te onderscheiden van massief eikenvloeren. In vergelijking met massief eiken bieden multiplanken zelfs verschillende voordelen:

  • Multiplanken zijn niet of nauwelijks gevoelig voor kiervorming en kromtrekken. Dit komt doordat de berkenmultiplex-onderlaag watervast en kruislings is verlijmd. Spanningen in de vloer worden daardoor opgevangen.
  • Door hun stabiliteit zijn multiplanken prima geschikt in combinatie met vloerverwarming. In vergelijking met een massief eiken vloer heeft een multiplank een lage RC-waarde, waardoor het rendement van de vloerverwarming hoog is.
  • U kunt onze multiplank 3 tot 4 keer schuren en opnieuw oliĆ«n mocht dat in de toekomst nodig zijn. Uw vloer gaat daarmee makkelijk een leven lang mee!

Afwerking

De multiplanken van Easy Floors zijn leverbaar in drie trendy kleurvariaties: modern, vintage en tijdloos. In de fabriek worden de planken machinaal twee keer voorzien van een beschermende hardwaxolie in de kleur grey, white of naturel.

De planken zijn daarmee volledig kant-en-klaar afgewerkt, water- en vuilafstotend en doordat de olie diep in het hout dringt, is de vloer op-en-top beschermd. Bijkomend voordeel van onze kant-en-klare afwerking is dat de vloer direct nadat deze gelegd is, belastbaar is. En: door onze afwerking wordt u een lastige, tijdrovende klus uit handen genomen!

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.