Houten vloer leggen

Leggen

Beschikt u over enige klusvaardigheid dan is een vloer van Easy Floors tamelijk eenvoudig zelf te leggen, zeker in het geval van zwevend leggen. In veruit de meeste Nederlandse woningen wordt de vloer zwevend gelegd. Hiervoor is een complete legset beschikbaar, bestaande uit onder andere een aanslagijzer en afstandshouders. Ook is er een duidelijke leginstructie beschikbaar.

Bij het verzenden van uw vloer wordt voor uw gemak een leginstructie geleverd met een overzicht van het benodigde gereedschap en materiaal. Ook zijn er twee instructiefilmpjes beschikbaar.

Bent u geen doe-het-zelver, heeft u geen tijd om de vloer te leggen of wilt u er zeker van zijn dat uw vloer straks perfect ligt, dan kunt u bij ons voor een ervaren parketteur terecht. Zo’n parketteur heeft de bewezen kennis en ervaring om uw vloer perfect te leggen. Zo bent u er zeker van dat uw vloer ligt als een huis.

Wilt u de vloer verlijmd leggen, dan raden wij aan gebruik te maken van de diensten van een parketteur. Bij verlijmd leggen komt namelijk nogal wat kijken. Een parketteur heeft de kennis en de ervaring om zo'n klus nauwkeurig en goed uit te voeren.

Zwevend leggen

Bij zwevend leggen wordt de vloer los van de bestaande ondervloer gelegd, dus zonder dat deze aan de ondervloer verlijmd wordt. Door de naden van de planken (mes en groef) met nadenlijm aan elkaar te bevestigen ligt de vloer stabiel en stevig. Toekomstige kiervorming is hierdoor vrijwel uitgesloten.

Onder de planken wordt eerst een ondervloer, voorzien van dampwerende folie tegen optrekkend vocht, aangebracht waarmee eventuele oneffenheden worden uitgevlakt. Ook reduceert de ondervloer contact- en loopgeluid.

Op de ondervloer worden de planken gelegd in zogeheten 'wildverband'. Er ontstaat zo geen terugkerend patroon in de vloer, waardoor de vloer een natuurlijke uitstraling krijgt. Easy Floors levert een uitstekende kwaliteit ondervloer: de Easy Under Floor. Ook voor de traditionele groene ondervloerplaten kunt u bij ons terecht.

Voordelen van zwevend leggen

  • Voordelige manier van leggen; goedkoper dan vast verlijmen.
  • Nauwelijks kans op kieren: de planken zijn aan elkaar bevestigd met nadenlijm.
  • Met onze ondervloer kan een vloer van Easy Floors ook in appartementen worden gelegd waarvoor wettelijke geluidsnormen gelden.
  • Prima uit te voeren door de doe-het-zelver en dus de goedkoopste manier van leggen.
stdClass Object ( [mime] => video/x-youtube [path] => https://www.youtube.com/watch?v=rn375_ZOzlg )
stdClass Object ( [mime] => video/x-youtube [path] => https://www.youtube.com/watch?v=3Z73P3T7rco )

Verlijmd leggen

Bij verlijmd leggen wordt de vloer op de cementdekvloer of tegelvloer verlijmd. Voor het aanbrengen van de Easy Floor heeft u diverse toebehoren nodig, zoals elastische vloerlijm en eventueel een primer. Ook voor deze materialen kunt u bij Easy Floors terecht.

Om onze multiplanken vast te verlijmen op een zandcement dekvloer, moet de dekvloer vlak, schoon, droog (<2% vocht) en hard zijn. Zorg ervoor dat oude lijmresten zijn verwijderd. Mocht er risico bestaan op optrekkend vocht, of twijfelt u aan de hardheid van de cementdekvloer, kan het noodzakelijk zijn de dekvloer voor te behandelen met een primer. Bij twijfel kunt u ons raadplegen voor advies. Wij kunnen ook een ondervloerinspectie voor u verzorgen. Dit is niet duur en absoluut de moeite waard om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van de ondervloer voldoende is; dit is immers letterlijk het fundament voor uw houten vloer!

Uit het bovenstaande kunt u al opmaken dat het verlijmen van een houtenvloer geen standaardklus in. Het is raadzaam om hiervoor een vakman in te schakelen. Wij kunnen een ervaren parketteur voor u verzorgen.

Voordelen van verlijmd leggen

  • De vloer werkt niet of nauwelijks doordat de vloer verlijmd is op de ondervloer.
  • Er is een veel kleinere uitzetvoeg nodig langs muren en deurkozijnen, waardoor er veel 'strakker' gewerkt kan worden en er minder afdeklatjes nodig zijn, bijvoorbeeld bij drempels en deurposten.
  • De totale dikte van de vloer blijft beperkt; alleen de lijmlaag komt er bij, een ondervloer is niet nodig.
  • Een verlijmde vloer geeft wat minder geluid dan een zwevende vloer.

Ja, ik ontvang graag een gratis Easy Floors sample

Om u kennis te laten maken met de vloeren van Easy Floors, sturen we u graag vrijblijvend een sample. Op basis van deze sample kunt u zich overtuigen van de kwaliteit die wij leveren. Selecteer hieronder de gewenste soort (modern, vintage of tijdloos) en vul uw persoonlijke gegevens in. Vervolgens ontvangt u binnen een week de sample per post.

Soort: *
Vul het veld 'Naam' in, alstublieft.
Vul het veld 'E-mailadres' in, alstublieft.
Vul het veld 'Straat' in, alstublieft.
Vul het veld 'Huisnummer' in, alstublieft.
Vul het veld 'Postcode' in, alstublieft.
Vul het veld 'Plaats' in, alstublieft.
Vul het veld 'Telefoon' in, alstublieft.